Aloita judo

Judo on maailman levinnein ja suosituin kamppailulaji. Japanista lähtöisin oleva laji sopii kaiken ikäisille ja kokoisille aktiivisille ihmisille. Joustavuus, maksimaalinen teho, sekä yhteinen hyvä ovat judon kolme pääperiaatetta. Judossa kamppaillaan sekä pystyssä, että matossa. Pystyssä kaksi henkilöä pyrkii horjuttamaan heittotekniikan avulla toistensa tasapainoa. Hyvin onnistunut heitto voi lopettaa ottelun. Tilanne päätyy usein myös mattoon, jossa toista yritetään hallita sidonnalla, käsilukolla tai kuristuksella. (Turvallisuussyistä käsilukot ja kuristukset ovat sallittuja vain 15 vuotta täyttäneille). Monissa muissa kamppailulajeissa käytetään hyväksi judon tekniikoita ja periaatteita. Lyönnit eivät kuulu judoon, vaikka opetammekin kuinka puolustautua toisen lyönniltä.

Judo kehittää peruskunnon lisäksi ketteryyttä, notkeutta sekä tasapainoa ja koordinaatiokykyä. Lajin aloittaminen on helppoa, sillä peruskurssilla opetellaan aluksi turvallinen kaatuminen ja lajin alkeet. Kurssin jälkeen voi suorittaa keltaisen vyön ja harjoitella lajin saloja loputtomiin. Monelle judosta tulee elinikäinen harrastus - jopa elämäntapa.

Olet lämpimästi tervetullut Nummelan Judon harjoituksiin, joko Nummelassa tai Karkkilassa. Lisätietoja löytyy nettisivuiltamme: http://www.nummelanjudo.fi/

Kaikkien Suomen judoseurojen yhteystiedot, sekä paljon lisätietoa judosta, löydät Judoliiton nettisivuilta: https://www.judoliitto.fi/ (katso judo/etsi lähin harjoituspaikka)

Videolla Nummelan Judon nuoria kilpailijoiden harjoittelua sekä lempitekniikoitaan.