Judoliiton tervehdys

Arvoisat judon ystävät

Viime vuonna 40 vuotta täyttänyt Nummelan Judo on yksi vireimmistä judoseuroista Suomessa. Se on kehittänyt toimintansa laatua määrätietoisella ja pitkäjänteisellä otteella. Mahdollisuuksiin on tartuttu ja uusia mahdollisuuksia on myös luotu itse. ”Kun keinot loppuvat, otetaan konstit käyttöön”, voisi olla Nummelan Judon motto. Ahkerana kisajärjestäjänä on luontevaa, että Nummelan Judo järjestää vihdoin myös aikuisten Suomen mestaruuskisat.

Nämäkin kisat vedetään läpi judoshiai-ohjelmistolla. Ohjelmiston luoja ja pääkehittäjä on ollut Nummelan Judossa ”judoisänä” vaikuttanut Hannu Jokinen. Ohjelmisto on saanut laajan suosion ympäri maailmaa ja esimerkiksi Suomessa se on elintärkeä osa judoa. Siksi haluankin erikseen kiittää Hannu Jokista todella mittavasta vapaaehtoistyöstä suomalaisen ja itse asiassa koko maailman judon eteen. Ilman Hannua moni asia näyttäisi kovin erilaiselta näissäkin kisoissa.

SM-kisat antaa hyvän kuvan siitä, mihin suomalainen kilpajudo on menossa. Meillä on ollut tällä vuosikymmenellä paljon lahjakkaita ja hyvin menestyneitä junioreita, joista monet ovat suomalaisen judon onneksi päättäneet tähdätä maailman huipuille. Näiden joukosta joku varmasti rikkoo aikuisten arvokisamitalittoman kauden lähivuosina. Jotkut ovat tehneet myös päätöksen, ettei ehdottomalle huipulle kilvoittelu ole omalla kohdalla mielekästä, mutta judossa kilpaileminen hieman matalammilla tavoitteilla on edelleen todella mukavaa ja siksi hekin ovat edelleen mukana näissä kisoissa.  Mukana on myös monia muita kisaajia, kaikki erilaisilla taustoilla. Kaikkia tänä viikonloppuna kisaavia yhdistää se, että he ovat valinneet judokan polusta sen haaran, jossa omaa judoa ja samalla itseään kehitetään kilpailemisen kautta. Kilpaileminen on väylä, jossa nopeimmin ymmärtää judon perimmäisen olemuksen.

Toivotan kaikille mahtavia judon Suomen mestaruuskisoja!

 

Marko ”Tankki” Laaksonen

Judoliiton puheenjohtaja