Kilpailupäällikön tervehdys

Judo on parasta yhdessä,

”Vuoroin vieraissa” – tällä lausahduksella aloitin viime vuoden aikuisten SM kilpailuiden tervehdyksen, sekä edellisen kerran Nummelassa järjestetyt nuorten SM kilpilut. Tarkoitan edelleen samaa ja pidän tätä toimivan judoyhteisön kannalta hyvänä periaatteena. Työ ei saa kaatua vain muutaman judoseuran harteille, vaan kilpailuita ja työtä tulee kierrättää. Uudistuminen kärsii, työtaakka kasaantuu ja tapahtumien näkyvyys jää rajalliseksi, jos järjestäjien määrä pysyy pienenä.
Ja sama toisin päin. Kun isojen kilpailutapahtumien järjestämisvastuu kiertää, on jokainen kisatapahtuma aina oman näköinen, sama kisaorganisaatio ei pääse ylikuormittumaan ja alueellinen näkyvyys lisääntyy. Kansainvälisissä kilpailuissa tilanne on toinen. Näkyvyyttä joutuu rakentamaan vuosia. Tästä hyvänä esimerkkinä maaliskuussa järjestettävä Baltic Sea Championships Orimattilassa, joka kasvaa ja kehittyy vuosi vuodelta – ja edelleen Orimattilassa. Finnish Judo Openin olisi myös hienoa kasvattaa vastaavan kokoiseksi tapahtumaksi.

Kilpailuiden järjestäminen on yksi tapa jolla voimme viedä judotyötä yhdessä eteenpäin. Seura-aktiivina näen myös että, jos kilpailuiden järjestäminen on tärkeä ja kiinteä osa judoseuran toimintaa. Lisäksi judoperheen isänä koen että kotiseuran on tarjottava kilpailutapahtumia kaikille niille, joiden luona käymme vieraina vuoden aikana kisaamassa.

Toivomme että jokainen kisaaja pääsee tänään näyttämään parastaan. Olisipa jokaisella ”se hyvä päivä”. Tällöin kisaaja on antanut parhaansa ja päivän tulokseen voi olla tyytyväinen – mitali kaulassa, tai ilman. Nuorten SM-kilpailut on monelle aktiivisesti harjoittelevalle nuorelle vuoden päätapahtuma ja ensimmäinen mahdollisuus Mestaruuteen. Ei oteta tästä paineita, vaan yritetään pitää SM-mitali positiivisena mahdollisuutena ja tavoitteena. Kisajärjestäjän toivomme myös että onnistumme luomaan tunnelman, joka auttaa kilpailijoita ja heidän läheisimpiään pääsemään hyvään ”kisafiilikseen”. Sunnuntain joukkuekisassa tunnelma nousee aivan varmasti. Lauantain yksilökisan jälkeen olo on usein rennompi ja haasteet pienempiä. NuJu puolustaa mestaruuttaan ja katsotaan mihin seuraan uusi pokaali matkustaa, vai jääkö ihan kotisalillemme.
Ja kutsuna niille jotka eivät ole aiemmin harrastaneet judoa - otamme vastaan uusia jäseniä. Linkin Nummelan Judon sekä kaikkien Suomen judoseurojen harjoituksiin löydät etusivultamme.

Lämpimästi tervetuloa Nummelaan ja Judon Nuorten Suomenmestaruuskilpailuihin,

Jukka Sala
Kilpailupäällikkö
NuJu pj

Judoliiton vpj

Suomen Judoliitto
Visit Vihti